Mindig is szerettem volna, ha életemben egyszer eljuthatnék egy Michael Jackson-al kapcsolatos kiállításra, ami meg is valósult.
A Michael Jackson Hungarian Fanclubnak köszönhetően értesültem arról, hogy kiállítást rendeznek Budapesten Michael relikviáiból, ami egyből jobb kedvre derített. A hosszas szervezés és a helyszínkeresés végül meghozta a gyümölcsét. A kiállítás helyszíne a Tesla Loft épülete volt, ami véleményem szerint nagyszerű választásnak bizonyult. A kiállítást 2022. május 16-tól június 30-ig lehetett megtekinteni, valamint ez pár nappal tovább bővült a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Utazás

Én a testvéremmel utaztam le vidékről vonattal, hogy megnézhessük ezt a kihagyhatatlan eseményt. Vidéki révén egy kicsit fel kellett készüljek az utazásra, mert nem vagyok járatos Budapest utcáin. Ezért elővettem a térképet és örömmel láttam, hogy a helyszín nincs olyan messze a Keleti pályaudvartól, amit gyalog is simán meg lehet közelíteni. Aztán a felkészüléshez hozzátartozott, hogy megtudtam, hogy lesz emlékérme is a kiállításon így érdemes volt egy kis aprópénzt is magammal vinni, hogy ezt a lehetőséget ki ne hagyjam. Már akkor tudtam, hogy a King of Pop-os pólómba fogok menni, ami lehet hogy a fekete szín miatt egy kicsit meleg volt, de én akkor is ragaszkodtam hozzá, mikor ha nem egy kiállításon? Aztán elérkezett az utazás napja, ami június 8-ára esett. Korán reggel indultunk a buszhoz, majd vonatra szálltunk. A 4 órás utazás után végre megérkeztünk Budapestre a Keleti pályaudvarra, ahonnan kb. 20 perc séta után meg is érkeztünk a Tesla Loft-ba.

A kiállítás

A jegyvétel után kicsit fáradtan, de beléptünk a kiállítóterembe és egyből áthatott az egész kiállítás energiája, mintha egy másik dimenzióba léptem volna át, különleges érzés volt. A teremben szóltak Michael Jackson számai, amik még inkább hozzátettek a hangulathoz. A nagy képek leírások csodálatosak voltak, nem győztünk fotózkodni szinte minden méteren. Nagyon tetszett, hogy a kiállítás Michael Jackson gyerekkorától kezdve az egész életét bemutatta a leírások és a kiállított tárgyak által. Így az ember még inkább átélhette a popkirály életét.

A kiállításon olyan eredeti relikviák voltak, mint például Michael Jackson eredeti bőr Florsheim márkájú mokaszinja és a hozzátartozó zoknija, valamint a fehér csillogó kesztyűje, amit még a Victory turnén viselt.

Ezeken mind látszódtak a viselés nyomai és az eltelt évek. A cipő viszont elölről elég jó állapotban volt, a sarkán látszottak a kopások, amik feltehetően tánc közben kerültek rá. Talán ez a két dolog volt a kedvencem a kiállítás során, de persze az eredeti ruhákat sem szabad szó nélkül hagyni mint a Say Say Say című kisfilmjében viselt kék kockás pulóvert vagy azt a gyönyörű katonai stílusú dzsekit.

Ott volt még a 3 híres dzsekije is, ami a Beat It, a Pepsi és a Thriller hivatalos másolatai voltak.

Michael Jackson ikonikus kalapjai is helyet kaptak a kiállításon amelyekből az egyik alá is volt írva, hihetetlen volt.

Mellette volt a Neverland-i részleg, ahol a fekete pizsamáját lehetett szemügyre venni, valamint több, a birtokról származó tárgy is látható volt. A HIStory turnén hordott sisakja is ott volt, amiből csak 4 létezik a világon. Néhány díjat is meg lehetett nézni, amik közül limitált kiadású is volt. Csak ámultam, mikor ezeket nézegettem.

A kiállításról kijőve fogadott minket egy rengeteg festményből álló kiállítás is, amit egy magyar festőművész, Tóth Ferenc készített Michael Jackson-ról. Ezek a képek is nagyon szépek és élethűek voltak. Aztán majdnem lemaradtunk a nagy nézelődés közepette, hogy mögöttünk ott állt az emlékéremnyomó szerkezet, ahol ki is választottam egy mintát, amit aztán emlékbe haza is vittem. Utána megláttam, hogy kétféle pólót is lehet venni, egy feketét, amin Michael korábbi koncertjegyei szerepeltek, valamint a HIStory turné eredeti magyar pólóját is. Én ez utóbbit vettem, mert ez állt a szívemhez a legközelebb, majd a fizetésnél láttam, hogy van kitűző, így abból is kértem. Minél több emlék annál jobb. 😀

Nagyon nehéz volt a helyszínről elmenjünk, mert vonzott mint a mágnes, de aztán 3 óra nézelődés, fotózás és videózás után hagytuk csak el a kiállítást, ami egész életemben maradandó élmény marad. Bár személy szerint tovább is maradtam volna, de a lábam már nem bírta a kiképzést. Köszönöm a szervezőknek és az ötletgazdának ezt a nem mindennapi eseményt.

Alább a saját készítésű videómat láthatjátok a kiállításról: